JS Financial News - шаблон joomla Новости
Cumartesi, 20 Nisan 2024

Normalleşme Döneminde Sağlık Kurumlarında Çalışma Rehberi yayımlandı. 01.06.2020

Sayın Üyemiz,

 

TCSB Bilimsel Danışma Kurulu tarafından “Normalleşme Döneminde Sağlık Kurumlarında Çalışma Rehberi” yayımlanmış olup anılan Rehber Ek-tedir.

 

  1. Rehberin 12. Sayfası - “1.7. Ameliyathane, Radyoloji, Bronkoskopi, Endoskopi, Nükleer Tıp, Hemodiyaliz vb. gibi Özel Birimler” başlığında yer alan;

 

               “Bu alanlarda hasta takibi yukarıda tanımlanan poliklinik/klinik bölümünde önerilenlere göre yapılmalıdır.” İfadesi gereği poliklinik başlığı olan madde “1.5”`deki önlemler alınmalı,

               Ayrıca aynı başlıkta yer alan;

               “ Ek olarak bu bölümlerin özelliğine göre alınması gereken önlemler T.C. Sağlık Bakanlığı’nın  “https://covid19bilgi. saglik.gov.tr/tr/enfeksiyon-kontrol-onlemleri” linkinde belirtilmiştir” ifadesi gereği de 15.04.2020      tarih ve 39/2020 tarihli duyurumuz Ek-inde yer alan önlemlerin de uygulanmasına devam edilmelidir.  

 

  1. “1.3.2. Havalandırma ve İklimlendirme Sistemleri”başlığında yer alan;

 

Salon tipi klimalar ve vantilatörler ortak kullanım alanlarında çalıştırılmamalıdır. Merkezi havalandırma sistemleri dışındaki klima sistemleri kullanılmamalıdır.” İfadesi gereği salon tipi klimalar çalıştırılmamalıdır.

 

Saygılarımızla.

 

Mustafa  IŞIK

DİADER Genel Sekreteri