JS Financial News - шаблон joomla Новости
Salı, 23 Nisan 2024

65 yaş ve üstü vatandaşlarımızın seyahat izni ile ilgili Genelge yayımlandı.26.06.2020

Sayın Üyemiz,

 

T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından 26.06.2020 tarihinde Ek-te paylaşılan “ 65 yaş ve üstü vatandaşlarımızın seyahat izni ile ilgili Genelge” yayımlanmış olup bahse konu Genelgede diyaliz hastalarımız açısından aşağıdaki duyurumuz ile paylaşılan Genelge içeriğinden farklı bir uygulama söz konusu değildir.

 

Saygılarımızla.

 

Mustafa  IŞIK

DİADER Genel Sekreteri

 

 

 

 

Duyuru 50/2020

(30.05.2020)

Sayın Üyemiz,

 

Malumlarınız olduğu üzere 65 yaş üstü vatandaşlarımız ile ilgili sokağa çıkma kısıtlaması uygulamaları ve istisnaları konulu Ek-lerde gönderilen 2 ayrı genelge yayımlanmıştır.

 

  1. 20 Mayıs 2020 tarihli birinci Genelge ile 65 yaş üstü vatandaşlarımıza en az bir ay boyunca dönmemek kaydıyla tek yönlü olarak istedikleri yerleşim yerlerine gidiş izni verilmiş ve bu amaçla “Seyahat İzin Belgesi” alma zorunluluğugetirilmiştir. Ancak anılan Genelge “üç yıl içinde organ ve kemik iliği nakli olanlar, immün yetmezliği olanlar ile böbrek yetmezliği nedeniyle diyalize giren hastalar hariç” ifadesi ile diyaliz hastalarını bu uygulamadan muaf tutmuştur.

 

  1. 29 Mayıs 2020 tarihli ikinci Genelge ile ise 65 yaş ve üzerindeki vatandaşlarımız arasında işletme sahibi, esnaf, tüccar, sanayici, serbest meslek sahipleri ile çalışanlardan durumlarını aktif sigortalılıklarını gösteren SGK hizmet belgesi, vergi kaydı, şirket yetki belgesi, oda ve birlik kimliğinden biriyle belgeleyenler sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulmuştur.

 

Özellikle hastalarımızın iller arası seyahat etmek suretiyle pandeminin merkezlerimizi olumsuz etkilemesine sebep olacak aykırı uygulamaları ( diyaliz hastası olduğunu saklamak suretiyle Seyahat İzin Belgesi  alınması vb) konusunda dikkatli olunmasında fayda mütalaa edilmektedir.

 

Saygılarımızla.

 

Mustafa  IŞIK

DİADER Genel Sekreteri